Psykisk syg studerende pjækker og får topkarakter!

29årig studerende med depression lykkedes at vende sine udfordringer til fordele. Fulgte ikke med i onlineundervisning, men fik 12 til eksamen. Nu overvejer uddannelses- og forskningsministeret at sætte nye Corona-forventninger til de studerende!

studerende corona

Efter den danske lock down i marts i år, har mange studerende haft svært ved at holde motivationen oppe. En stor del af undervisningen har foregået online indtil for ganske nylig, og det har betydet koncentrationsbesvær for mange.

For 29årige Anna har det været svært at komme op af sengen og at holde koncentrationen. Hun har diagnosen depression og angst, ligesom mange andre mennesker på hendes alder. Ifølge psykiatrifonden vil hver femte eller sjette af os opleve depression, på et eller andet tidspunkt i livet. Læs mere her

For at komme i gang med dagen og motivere sig selv til at stå op, begyndte hun at fokusere på sine hobbier. Anna har altid været meget kreativ og lagde sin energi i både negle, makeup og boligindretning.

Kreativ ung kvinde

Da hun startede faget S.E.O. (Search Engine Optimization) og skulle lave en hjemmeside, fik hun en idé. Hun kunne bruge sine kreative overspringshandlinger, som en del af undervisningen. Hun lavede en hjemmeside med billeder og tekst om netop de projekter, hun havde gang i .

Det er blevet til hjemmesiden Afslappende Kreativitet og Anna fortæller “Jeg har aldrig været så engageret i et fag før!” Da hun var til fagets afsluttende eksamen i Oktober fik hun 12, på trods af at hendes sygdom giver hende nogle anderledes vilkår end hendes medstuderende.

Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminister kommenterede kort på historien: “Det er vigtigt vi undersøger muligheder for at støtte alle studerende på, som kan være ekstra udsatte under krisen” Om det betyder, at de studerende i fremtiden skal undervises på en alternativ måde, kan vi kun gisne om!