Boligindretning DIY

Elsker du også at nusse med boligindretning derhjemme? Det er især sundt for psyken mens verden er lidt i stå. Der er masser af inspiration på nettet, og jeg elsker at dele min egen. Har du nogensinde ønsket at se en forandring i dit hjem, men ikke vidst hvor du skulle starte? Sådan har jeg også haft det, og jeg viser dig her, alle trin til fornyelse i dit hjem!

 

Malet spejl og stribet tapet

 

Min boligindretning på budget

I august 2020 flyttede jeg i en lejlighed med en veninde. For første gang, havde jeg mulighed for at lege med indretning og tapet. Indtil videre har jeg fået opsat det flotteste stribede tapet, lavet en plantevæg omkring mit spejl og malet mit første “møbel” som egentlig var et spejl!

Det hele har jeg gjort selv (med undtagelse af tapetet, der fik jeg en ven til at hjælpe mig). Det kan være du ikke ved hvor du skal starte, og synes det er uoverskueligt. Med min hjælp, kommer du til at være selvsikker næste gang, noget skal ordnes i dit hjem. Du kan få samme indstilling som mig “Jeg har ikke prøvet det før, men det skal jeg nok kunne finde ud af!” Jeg skal nok vise dig hvordan du bliver en mester i kreativ indretning!

Inspiration til boligindretning 2020

Her viser jeg hele processen, og det var overraskende billigt og nemt. På trods af, at jeg ingen gør-det-selv-erfaring har, ser det ud, præcis som jeg ønskede mig det! Jeg synes at spejlet er blevet smukt, unikt og står godt til tapetet. Plantevæggen er blevet utrolig realistisk (i hvert fald på afstand) og har den rigtige effekt af, at spejlet dukker op blandt bladene, som jeg var efter!

Plantevæg IKEA Fejka og stribet tapet

 

Dansk boligindretning: Kunstig plantevæg

Tid: cirka 3 timer

Sværhedsgrad: Let

Har du også forelsket dig i plantevægge på instagram eller pinterest? Jeg ville gerne lave en kunstig plantevæg i mit nye soveværelse og som nybegynder, var det faktisk let. Vil du vide hvordan? Så viser jeg hvordan du let og hurtigt kan lave en flot væg, eller blot et stykke af en væg!

Kunstig plantevæg inspiration

 

Jeg blev inspireret af tusindvis af billeder på Pinterest. Det er altid min go-to side når jeg visuelt skal bruge en masse inspiration. Jeg havde planer om at sætte væggen op i mit nye hjem. Den skulle omfavne mit moderne helkropsspejl (også fra Ikea). Jeg ønskede en næsten jungle-agtig illusion af at spejlet tittede frem mellem planterne.

Jeg blev inspireret af denne video, der også bruger spejle og en plantevæg sammen og skaber en hyggelig stemning!

Hvad skal du bruge?

 • Fejka “brikker”
 • Tommestok eller målebånd
 • Saks, der kan klippe i hård plastik
 • Stålsøm (eller søm der passer til din væg)
 • Hammer

Hvordan laver jeg en kunstig plantevæg?

Væggen sættes op som et puslespil bestående af kvadratiske “brikker”. De er en del af Ikeas udvalg af kunstige planter der hedder Fejka og kan findes på Ikeas hjemmeside 

Ikea Fejka kunstig plante kvadrat

For at skabe en sammenhængende væg, satte jeg de forskellige brikker sammen og hængte det op med et par enkelte skruer i toppen. Derefter sørgede jeg for, at måle i forhold til spejlet, som jeg allerede havde sat op. Jeg brugte en almindelig saks til at klippe stykkerne over, for at tilpasse størrelsen.

Der blev brugt meget “kreativ frihed” til at få hele væggen fyldt ud. Jeg klippede både lange snipper og halve “brikker”. Da jeg var tilfreds og væggen var dækket, skulle det hele fæstnes. Som sagt have jeg boret og skruet de to øverste hjørner fast. I bakspejlet, var det nok ikke nødvendigt, da “brikkerne” ikke vejer meget.

Da jeg arbejde på en betonvæg, brugte jeg stålsøm til at fæstne “planterne til væggen”. Jeg fandt bare de steder, hvor planterne bulede ud eller havde brug for at blive fæstnet. Jeg kiggede også på, om sømmet ville være gemt. Det var ikke umiddelbart et problem dog, da mine stålsøm er mørke og derfor gemmer sig godt.

Min kunstige plantevæg

Jeg er blevet rigtig glad for min plantevæg, som den ser ud nu. Det var lige, hvad jeg ønskede mig. Der er også noget fedt ved, selv at realisere sin idé. Væggen er bag min dør ind til soveværelset, så det overrasker når man lukker døren. Hvis ikke striberne er overraskende nok i sig selv selvfølgelig. 

Kunstig plantevæg Ikea fejka og stribet tapet

 

Når man tænker boligindretning, lejlighed og DIY skal man ofte tænke på ikke at ødelægge vægge. Derfor kan jeg godt lide, at dette projekt udelukkende kan laves med små søm, der næsten ikke kan ses bagefter. 

Boligindretning: DIY IKEA Spejl

Jeg finder ofte inspiration til indretning online. Boligmagasinet har lavet en artikel om fornyelse af spejle derhjemme. Jeg har været meget inspireret af barok stilen, men i flotte pangfarver så det får et lidt skørt og kreativt udtryk.

Jeg havde længe ledt efter et helt specifikt spejl fra IKEA, der desværre for længst er udgået. Det er UNG DRILL spejlet, og jeg fandt det endelig på Facebook Market Place.

Et sted der absolut kan anbefales hvis du leder efter møbler at male, men ikke er interesseret i at punge ud for nye ting! Det er også et fantastisk sted at finde udgåede IKEA modeller, hvadenten der er tale om spejle, hylder eller større ting som kommoder.

Ikea ungdrill spejl

Spejlet er fantastisk, da stilen tydeligvis er inspireret af barokken eller renæssancen. Derudover er det relativt billigt og lavet af plastik, det er derfor perfekt til et boligindretning gør det selv projekt!

Hvordan maler man et møbel?

Tid: cirka 4 timer

Sværhedsgrad: Medium

Jeg var i Bauhaus for at købe produkter til mit seneste DIY projekt; at male mit flotte spejl. Jeg var inspireret af neongrøn og gul, og hvordan de ser ud mod pink (mit gulvtæppe) og sort/hvide striber (mit tapet). Jeg fik blandet en maling i malerafdelingen, og fik anbefalet en grunder/primer, til at få malingen til at hæfte på plastik/laminat, som kan ses her.

Farveprøver neon gul grøn

Produkter til at male møbler

 • Maling i den ønskede farve og glans
 • Møbel du ønsker at male
 • Grunder/primer der kan fæstne maling på møblets overflade
 • Rulle/pensel og malerbakke
 • Afdækningspapir
 • Arbejdsbord
 • Evt. handsker
 • Evt. vand til at fortynde malingen

Jeg afdækkede mit spisebord med rullepapir, her kunne man også bruge avispapir, så jeg havde et arbejdsbord at arbejde ved. Spejlet, jeg har valgt at male har rigtig mange krummelurer, og derfor valgte jeg at fortynde malingen med en smule vand, før jeg startede med at male det.

Før jeg begyndte overhovedet, tog jeg selve spejlglasset ud af spejlet, og rensede det med en opvredet klud. Herefter påførte jeg grunderen med en malerpensel, så godt jeg kunne.

Du behøver ikke bekymre dig om, at grunderen dækker den oprindelige farve. Du skal bare være opmærksom på, at dække hele møblet. Grunderen har en overmalingstid på 16 timer, hvilket vil sige at du først bør påføre malingen efter der er gået 16 timer.

Maling af spejl i neon gul

Jeg vil ikke lyve, det var udfordrende at få dækket hele overfladen, da der er så mange krummelurer på dette spejl. Godt jeg fortyndede malingen inden start.

Jeg endte med at give spejlet to lag, med ekstra fokus på de dele der lå tættest på underlaget, altså den del der skulle være tættest på væggen. Flere gange, oplevede jeg, at malingen var løbet, og spejlet derfor sad fast på pap-underlaget, jeg havde lagt ned. Dette kan undgåes ved at sætte spejlet op på nogle “fødder” eller noget der kan løfte det fra underlaget, og malingen derfor kan dryppe ned.

Inspiration til boligindretning: Malet IKEA spejl

Malet spejl neon gul og stribet tapet

Bolig inspiration: Sort/hvidt stribet tapet

Tid: Cirka 20 min. pr. tapetstykke

Sværhedsgrad: Svær

Da jeg var ude at se på lejligheder, havde jeg en drøm om at sætte tapet op. Efter at have binget en masse indretningsprogrammer på netflix, var jeg overbevist om, at det var mit højeste ønske.

Som person er jeg meget kreativ, og mit hjem har aldrig afspejlet det. Jeg har altid haft et mere praktisk udgangspunkt for mit hjem.

Pinterest blev mit nye go-to, og jeg brugte timer på at se på billeder og finde ud af, hvilken stil jeg havde .. og om det var realistisk at gøre i virkeligheden. Jeg ønskede mig noget grafisk, gerne i sort hvidt og med masser af effekt, når man gik ind af døren!

Sort hvidt grafisk tapet inspiration

Sætte tapet op selv

Denne lejlighed havde hvidt savsmuldspapirstapet, der knapt sad fast på væggen flere steder. Jeg var ikke i tvivl, det måtte af!

At tage tapetet af var en stor risiko, da man aldrig ved hvad der er indenunder. Jeg følte dog ikke jeg havde et valg. Selv hvis jeg havde valgt at male væggene, skulle jeg kigge på den grimme struktur på væggene. Nej tak!

Det tog lang tid, at gøre væggene klar til tapet. En stor del af det gamle tapet kunne tages af med de bare næver, eller skrabes af med en spatel. Men det blev hurtigt klart for mig, at der skulle noget opløser til. Jeg forsøgte mig først med skyllemiddel (et husmortrick, jeg havde fået fortalt), det virkede okay og hele værelset duftede dejligt. Dog var det ikke effektivt nok. 

Jeg smed håndklædet i ringen og købte rigtig tapetopløser. På trods af, at jeg arbejdede med gode materialer, var væggen udfordrende. Det lykkedes dog at gøre den nogenlunde pæn og glat. Herefter blev væggen slebet, for igen at gøre forarbejdet så godt som muligt.Sætte tapet op

Til sidst skulle tapetet sættes op, og her skal man altså være to personer!!! Jeg var så heldig at få hjælp, men det var stadigvæk udfordrende.

Jeg havde valgt at de to lange vægge i rummet skulle tapeseres, og det tog en god dagsarbejde pr. væg. Jeg er dog så glad for, at jeg gjorde det, synes det er så fedt og resultatet er blevet præcist som de flotte pinterest billeder, jeg var inspireret af!

Makeup, makeup, makeup!

Jeg er stadigvæk ved at finde ud af hvordan jeg skal indrette mit værelse. Rummet har et meget markant udtryk med det stribede tapet. Det betyder, at hvis de andre møbler i rummet ikke passer til, bliver de anonyme. Indtil videre har jeg mit hjemmemalede spejl, min plantevæg og et flot pink tæppe, købt på Market Place på Facebook.

Jeg har købt et fint natbord i genbrugen, som matcher den fine barokstil. Det skal selvfølgelig også males, men der er jeg slet ikke kommet til endnu. Det er en process at flytte, og jeg har fokuseret på mit sminkebord/sminkehjørne indtil nu.

Her er der sat skinner med lamper op på væggen. Jeg har investeret i IKEAs Smart Home System, som betyder, at jeg kan tænde for lysene med en trådløs fjernbetjening. Derudover er der mulighed for at dæmpe lysene og skifte fra varmt til koldt lys.

Det er skønt, når ens makeupbord er et sted man bruger lang tid på at sidde og arbejde ved!

Mere kreativitet

Dansk makeup blogNail art at home eller hvad med Opskrift: Klassisk risengrød, let at lave ?

 

Summary
Article Name
Boligindretning DIY
Description
Her viser jeg hele processen, og det var overraskende billigt og nemt. På trods af, at jeg ikke er erfaren, blev det som som jeg ønskede det!
Author
Publisher Name
Afslappende Kreativitet